Онлайн Курсове по Програмиране за Деца и юноши

Въведение в програмирането

За да въведете едно дете в програмирането трябва да знаете, че не всяко дете ще прояви интерес към това. Затова материала, който трябва да изберете трябва да е добре поднесен и интересен за децата. Както всички знаем те имат ограничено внимание и бързо губят интерес, когато материала е сухо поднесен. Затова е необходимо да намерите обучение, което е под форма на игра – все пак всяко дете обича да играе на игри. Поднесен под такава форма, материалът не затормoзява Вашето дете, а напротив – така е много по-лесно да се усвои. Една от силните страни на обучението във вид на игра е, че прави децата по креативни и ги подтиква да експериментират като развиват своето въображение.

Програмирането изисква много алгебрични изрази, използване на променливи, така, че това може да отнеме доста време на малките деца, за да разберат такива понятия. Но това може да стане лесно за поднасяне, с игра направена с блокчета, които децата трябва да подреждат на своя екран. Тези блокчета в компютърното програмиране изискват да бъдат наредени като пъзел и там където е необходимо да въведете желания текст.

Чрез сглобяването на блокчетата те не само се забавляват, а се учат на логическо и изчислително мислене, концентрация, и в същото време създават програмни инструменти. Programiram.com е едно добро начало вашето дете да се запознае с програмирането.