Онлайн Курсове по Програмиране за Деца и юноши

Защо да насочим детето към програмиране

В свят с бързо развиващи се технологии, компютърът става неизменна част от живота на хората. Когато го използваме ние всъщност използваме ежедневно софтуер създаден от програмисти. Ето няколко причини, поради които е хубаво да насърчим нашето дете да се научи да създава код, т.е да се развива като програмист.

  • Една от причините, е че писането на код е супер лесно. Това е благодарение на съвременните езици за програмиране. Те са създадени да управляват машините и да са лесно усвояеми от хора, които искат да се занимават с писане на код.
  • Програмистът развива своето въображение, има идеи, които иска да осъществи. Със силата на своята воля човек се развива, за да ги постигне. С помощта на програмирането вашето дете ще развие своето въображение, логическо мислене, ще се научи да се справя с възникнали проблеми.
  • Не е тайна за никой, че програмистите са добре платени. Това е една добра причина да насочим детето си към програмиране. Да му осигурим добро бъдеще.
  • Ще разбере за какво е необходим компютъра. Може би това не е реална причина да се занимават с програмиране, но чрез програмирането то с лекота ще разбере как работи даден компютър и как може да го контролира и в същото време да развива своите способности.
  • Ще развие добра комуникация, както устна така и писмена. Програмирането е като страна на чудесата. То не  е само запознаване с програмните езици, а  позволява на децата да разказват свои истории. А историите вдъхновяват въображението на децата.

Развитието на децата като програмисти и създаването на техни собствени приложения, ще им помогне да се изкачат по стъбичката на успеха.