Онлайн Курсове по Програмиране за Деца и юноши

Необходимо ли е детето да участва в курс по програмиране?

Отговорът на този въпрос е: „ДА, необходимо е“. Дори вече е задължително, ако искаме да осигурим добро бъдеше на нашето дете.

Много важна полза от обучението на децата как да програмират, е че се изгражда тяхната увереност и творчество, предоставят им се „инструменти“ да създадат свят от неограничени възможности, където те могат да изградят свои собствени пътища и решения по свой собствен начин.

Първоначалното обучение на детето какво представлява програмирането и как се пише код, е важно да се случи още в ранна детска възраст, защото тогава умът на децата е по-възприемчив, по-гъвкав, умът им е отворен за знания. Общоизвестен факт е, че децата до седемгодишна възраст учат най-бързо и лесно чужд език. Защо да е по-различно с ученето на програмиране?

Съвсем скоро знанието как да се използва програмен език, или най-малкото как да се разчита логиката на такъв, ще бъде също толкова важно и належащо, както сега е необходимо да си грамотен.

Темпото на развитие на технологията, иновациите, като цяло на начина на живот налагат нуждата да подпомогнем развитието на нашето дете, като му дадем основите, които то ще надгражда.

Важно за успеха на детето е да се научи да пречупва мисленето си, да намира решения в трудни ситуации, да проявява съобразителност – на всичко това може да се научи, докато програмира, но в същото време и се забавлява. Повечето програмни езици, предназначени за деца обикновено използват игри, за да ги научат как да програмират.

Онлайн платформата за обучение по програмиране за деца Programiram.com предоставя отлична възможност, без да се ангажирате допълнително, от вкъщи само с няколко клика на мишката на компютъра Ви, да включите детето си в курс по програмиране.

Тествайте още сега напълно Безплатно първия курс от поредицата курсове за най-малките: Визуално програмиране за деца!