Онлайн Курсове по Програмиране за Деца и юноши

Ползата от програмирането за децата

Няма спор за това, колко е важно децата да бъдат „обучавани“ как да използват компютрите. Обучавани е твърде силна дума, защото технологиите присъстват в ежедневието на нашите деца още от самото им раждане. Доста голяма част от петгодишните могат да използват smartphone или да си пуснат любимо клипче в YouTube.

Умения, свързани с правилното използване на търсачките в Интернет, използването на различни приложения и др., позволява неограничен достъп до информация от целия свят. Всички умения свързани с използването на интернет технологиите в XXI век е задължително, но вече все по-често не е достатъчно.

Все по-осезаема е липсата на специалисти, които да задоволяват нуждата от създаването и поддържаненто на нови, иновативни и различни приложения.

Запознавайки децата ни с основните елементи на програмирането, ние им гарантираме едни здрави основи за бъдещото им развитие в съвременния технологичен свят.  Дори с основни познания по програмиране технологията вече не изглежда толкова сложна и недостижима, а напротив – подтиква децата да научават още и още, да се опитват да създадат техни собствени проекти. С програмирането се усъвършенстват и развиват познанията по математика, развива се логиката на детето.

Не на последно място, да не забравяме, че едни от най-богатите хора на планетата се занимават именно с интернет и компътърни технологии – Бил Гейтс (Bill Gates), Стив Джобс (Steve Jobs), Марк Зъкърбърг  (Mark Zuckerberg ).

Не отлагайте, а още днес изпробвайте с детето си нашите промоционални безплатни курсове по програмиране за деца. Ще се уверите, че думата програмиране само звучи страшно, в действителност програмирането може да е забавно и лесно. Очакваме Ви!