Онлайн Курсове по Програмиране за Деца и юноши

Учейки децата как да програмират, ние им даваме умения за целия живот

Технологиите завземат целия ни живот и докато се учим как да я използваме, рядко знаем как работи. Нарастваща е нуждата децата ни да бъдат запознати с основите на програмирането. Все повече държави въвеждат още в началното си образование предмет, който има за цел да запознае децата с основите на програмирането – Велокобритания, Естония, България също е сред тези страни. Все по-засилено е схващането, че учейки се на основни неща от програмирането, децата придобиват умения, които са им необходими през целия съзнателен живот.

В началото на изучаване на програмирането не се набляга на конкретен програмен език – важно е децата да развият логичното и математическо мислене, да усвоят основите за четене, разбиране и писане на код. Да се научат да не се отказват и да вярват в себе си – да разберат, че няма проблем, който няма решение.

Това е важно, защото така се подготвят за живота, който им предстои. Макар пътят към успеха никак да не е лек, бъдете сигурни, като родителите, че включвайки детето си в курс по програмиране, Вие му осигурявате основите, на които да стъпи.

Участието на детето в курс по програмиране ще му осигури възможност да разгърне потенциала си. Курсовете по програмиране за деца са специално разработени и приспособени за нуждите на малчуганите. Направени са достатъчно атрактивно, за да успеят да задържат вниманието им. Под формата на игра децата няма да усетят умора от ученето на програмиране.

Възползвайте се от промоционалния безплатен курс Първи стъпки в програмирането, част от поредицата Програмиране за деца.