Онлайн Курсове по Програмиране за Деца и юноши

Преди училище – курс по програмиране?

Все повече родители се колебаят дали да включат своето дете в курс по програмиране за деца. Със заповед № РД09-1093/25.01.2017г. Министерството на образованието и науката може да се каже, че отхвърля всички колебания или съмнения. В началните класове овладяването на основни програмни умения вече става задължително. От учебната 2018/2019 година всеки третокласник ще изучава два нови учебни предмета – Компютърно моделиране и Технологии и предприемачество.

Целта на новите учебни предмети е да изгради у всяко дете минамалната технологична и програмна култура.

Децата ни са заобиколени от разнообразна техника и технология, чието използване улеснява живота. Умения, свързани с правилното използване на търсачките в Интернет, използването на различни приложения и др., позволява неограничен достъп до информация от целия свят. Всички умения, свързани с използването на интернет технологиите в XXI век, стават необходими, но не съвсем достатъчни.

Онлайн курсовете за деца по програмиране са отлична основа за развитие на програмното мислене у децата. В онлайн платформата за обучение Programiram.com децата се учат да програмират, докато играят (и играят, докато се обучават). Необятния Свят на програмирането ще бъде разкрит пред най-малките, без никакви затруднения, благодарение на уникалната детска образователна система за бъдещи програмисти.

Ние, създателите на Programiram.com, сме се погрижили първата среща на децата с програмирането да бъде забавна, интересна, запомняща се. Специално разработените игри за най-малките кодери са подходящи за деца дори на 6 годишна възраст. Благодарение на специално създадените блокчета за програмиране, малчуганите усвояват с лекота умения и навици, присъщи за истинския разработчик. Чрез игрите се стимулира развитието на аналитичнито, логичното, последователно мислене.

Към края на курса, децата вече сами могат да конструират правилно последователни действия: ще разпознава различните блокове за движение, ще може да подрежда блокове в избрана от тях, правилна последователност, ще може да придвижват герой на играта до конкретна цел. И всичко това, те ще създадат неусетно, с помощта на интуитивен и забавен програмен код.

Ако все още се колебаете, бихте могли да се регистрирате безплатно в системата, и да пробвате, заедно със своето дете, безплатните нива. Приятна работа, … опс – забавление!