Онлайн Курсове по Програмиране за Деца и юноши

Проект „Твоят час“: Програмиране (5-7 клас)

Уважаеми колеги,

Предлагаме Ви страхотен Обучителен Софтуер по Програмиране / Извънкласна дейност – за използване по проект „Твоят час“. Разгледайте информацията по-долу:


Изтеглете файла:

Изтегли ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ: Programiram.com курс по Твоят час

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ: Програмиране за Деца с Programiram.com (5-7 клас)


Програмиране за Деца 5-7 клас

За кого е подходящ Обучителният Софтуер по програмиране на Programiram.com / Извънкласната дейност по проект „Твоят час“?

   Интерактивната и интелигентна система е подходяща за Обучение по Кодиране на Деца и Юноши – както начинаещи, така и по-напреднали. Разгледайте разпределенията, и съдържанията на обученията за останалите възрастови групи от тук:

програмиране за деца 2-4 клас, проект Твоят час Вие сте на тази страница:

програмиране за деца 5-7 клас, проект Твоят час


програмиране за деца 8-11 клас, проект Твоят час, начинаещи програмиране за деца 8-11 клас, проект Твоят час, нареднали

Какво включва Обучителният пакет / Извънкласна дейност по Програмиране за ученици 5-7 клас? 

В Обучителния пакет по програмиране за децата на възраст от пети до седми клас се включват:

  • 5 игри, които съдържат над 200! Предизвикателства и задачи! С помощта на играта, децата се запознават лесно и приятно с кодовия редактор. Те програмират с писане на код, като визуалният ефект е: задвижане на герои, събиране на скъпоценности, избягване на препятствия и опасни противници … все неща, които вълнуват всяко дете и тийнейджър!
  • Така лесно се изучават: Основи на програмирането, цикли, променливи, условни конструкции, масиви и индекси, функции с и без променливи.
  • Плавно децата преминават от игрови режим, в режим Програмиране в конзола. Целта е да повишат своето самочувствие и знания, и да подобрят своето логично и аналитично мислене. Децата ще станат по-креативни и изобретателни – ценно качество в съвременния ангажиран ритъм на живот!
  • В конзолните курсове децата изучават JavaScript. Тези конзолни курсове са страхотни и увлекателни, дори за нас – възрастните! Написани са на близък до децата език, и постепенно чрез системата от интелигентни подсказки, Обучение чрез правене и увлекателен сюжет – децата създават истински работещи кодове.
  • Обучението по JavaScript на този етап е много важно, защото подготвя децата за последващи разработки на проекти с други програмни езици, и на JavaScript приложения.
  • Децата се мотивират от това, че печелят Рекорди, красиви Електронни баджове и Сертификати! Могат да ги споделят с близки и прятели, в социалните мрежи или по друг начин.

Какво представлява софтуерът? / Извънкласната дейност?

Всяко от предложенията ни за възрастово разпределение включва различни готови курсове, задания, игри, предизвикателства, мини-проекти.  Техните характеристики и отличителни черти са:
  •  адаптиращи се по своята трудност Упражнения, задачи, предизвикателства и проекти, които всяко дете вижда пред себе си. Крайният резултат е винаги един и същ: Гарантирано всички деца преминават през идентичен вид знания, като преминават през различни по сложност екрани, адаптирани според тяхното ниво на знания и умения.
  •   Адаптивността на системата позволява да се избегне разрдазнението у децата – за тези, които се справят по-бързо, не се дразнят от по-лесните упражнения, и обратно. Системата предоставя готови курсове и обучения. Включете ги в своя час, за да си гарантирате Интересни, Увлекателни иПълноценни занятия в часовете на проекта!
  • Включени са инструменти за задържане и провокиране на интереса на ученика: Скоростен лост, Система за Рекорди, Адаптивности, Електронни баджове и сертификати, и още!
  • Доказано е, че програмирането развива у децата логическо и аналитично мислене, креативност и гъвкавост, възможност за вземане на решения, избор межу алтернативи – и избиране на по-добрата, и още! Участието на детето в курс по програмиране ще повиши неговото самочувствие, и ще го подготви за предстоящ кариерен живот в съвременния дигитален свят.
  • Ние знаем, че не всяко от децата, което премине обучение, ще стане програмист. Но придобитите умения за мислене са необходими във всяка сфера от живота – както личен, така и професионален.
  • Вашите ученици ще останат много доволни от участието си в проекта по програмиране към „Твоят час“. Ако решат да се включат и следващата година, ще могат да надградят своите познания със следващия обучителен пакет.

Кой провежда часовете? Предлагате ли обучение за Учителите?

Часовете ги провежда Ръководителят на група от Вашето учебно заведение. Всеки учител, с минимални познания по Програмиране, ще се справи успешно с воденето на часовете. Ние Ви предоставяме за ползване:

  • Софтуера, с огромното си многообразие от готови интерактивни и игрови курсове, обучителни пътеки, задачи и предизвикателства. Следвайте ги, за да бъде Вашият час пълноценен, интересен и стойностен.
  • Обучение за Учители, когато е необходимо: Обучение на учителя, и Ръководство на Учителя.
  • Бихме могли да издадем и Луксозен поименен Сертификат за Повишаване на Квалификацията на педагогическия специалист, с присъждане на 1 (един) кредит, тъй като нашата институция е лицензирана към МОН съгласно Наредба 12/01.09.2016 г.

Колебаете се дали Предизвикателствата и упражненията на Programiram.com ще са подходящи за Вашите ученици?

Регистрирайте ce в системата, и преминете безплатно първата игра от програмиране за деца, за да се уверите.

 


Изтеглете файла:

Изтегли ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ: Programiram.com курс по Твоят час

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ: Програмиране за Деца с Programiram.com (5-7 клас)


Така изглежда системата отвътре

видео материал програмиране за деца с блокчета за визуално програмиране

1. ВИДЕО: Визуално програмиране за 2-4 клас, Едно възможно решение

Визуално програмиране, за клас 5-7, снимка на интерфейса - 2

2. Визуално програмиране, снимка на игра

 

 

3. Снимка от екрана с черен интерфейс, курс CSS

 

4. Снимка от екрана на курс JS за начинаещи – работа в конзола

5. Бутон „Напредък“ – вижте Напредъка на детето по курс, обучителна пътека, седмици и др.статистика

6. Спечелени значки: Мотивационни инструменти на Системата

 

Каква е цената за ползване на услугата?

  • Предлагаме заплащане по един от следните начини: заплащане на потребител от 12 лв/дете/месец, или заплащане на фиксирана такса от 1800 лв.
  • Ако във Вашето училище се сформират повече групи, моля свържете се с нас, за да Ви предложим по-добра цена.

Коя възраст е най-подходяща, от която дете да започне да се обучава по програмиране?

Разгледайте статиите по-долу за възрастта, от която децата започват обучение по програмиране по света:

   Децата да учат програмиране от 2-годишни, препоръчва експерт

   5-годишни деца ще се учат на програмиране в британските училища

   В Китай програмирането става „новият английски език“: Децата го започват от 3-годишни

 

Вижте и останалите ни предложения за Обучения по Програмиране за Деца и Юноши, възможни по проект „Твоят час“

програмиране за деца 2-4 клас, проект Твоят час програмиране за деца 5-7 клас, проект Твоят час


 

програмиране за деца 8-11 клас, проект Твоят час, начинаещи програмиране за деца 8-11 клас, проект Твоят час, нареднали

 Ние предлагаме своето съдействие и ако желаете да кандидатствате като Иновативно училище. Моля свържете се с нас, за да уточним с какво можем да Ви бъдем полезни. 

С уважение,

Екипът на ЦПО към „Матев-строй“ ЕООД

0897 948 215