Онлайн Курсове по Програмиране за Деца и юноши

Програмиране за деца

Програмирането е новият език на света, а също така и една от най-бързо развиващите се професии. Почти във всяка сфера на човешката дейност се разчита все повече на разработка на софтуер. Програмирането развива логическото мислене и дава шанс за развитие в бъдеще.

Спорна е ситуацията от каква възраст трябва да започне изучаването на програмирането. Намираме се в свят с все по – бързо развиващи се технологии, които от своя страна водят до нарастваща необходимост за хората да разберат по какъв начин да ги използват. Поради тази причина е добре да запишем нашето дете да изучава програмиране от най-ранна възраст. Децата по-бързо и по-лесно възприемат иновациите, техните умове са гъвкави и отворени към научаване на нещо ново. Поради тази причина програмирането е далеч по – лесно за усвояване от деца, отколкото от възрастни.

Ползи от програмирането за деца:             

  • Една от ползите от програмирането за децата е, че се изгражда тяхната увереност и творчество, предоставя инструменти за създаване на свят на неограничените възможности, където те могат да изградят свои собствени пътища и да намерят решения по свой собствен начин.
  • Чрез програмирането те не само се учат да създават код, те развиват логика и мислене, която им помага да бъдат по грамотни. Научаването да създават код, също така ще развие във вашето дете логическото мислене, защо след всяко нещо следва друго и то е в определен ред.
  • Програмирането помага на детето да развие умения за критично мислене и решаване на проблемни въпроси, които не са важни само в областта на компютърните науки, но и в живота. Учи ги как да решат голяма задача, като я превърнат в по-малка и по-лесно управляема.  Този тип умение е необходимо за всеки, а не само за тези, които искат да се занимават с програмиране в бъдеще.

Програмирането може да бъде изключително интригуващо, забавно и завладяващо за децата днес. Повечето програмни езици за деца са под формата на игра. Там детето докато играе се учи да създава код. Платформата на Programiram.com им помагат да започнат от нулата. Децата се учат да пишат код по начин, който ги кара да се чувстват различни.  Намирането на набор от инструменти позволява на децата да ги използват. Така те стават по-уверени в техните умения. На практика неограниченото въображение е един от най-добрите аспекти, които им помага да навлязат в програмирането.
Тъй като технологиите се развиват с много бързи темпове позволете на детето си да ги опознае.