Онлайн Курсове по Програмиране за Деца и юноши

Защо детето ми трябва да учи програмиране?

Програмният език е новият език на света. IT професиите са сред най-бързо развиващите се професии. Почти всеки отрасъл на човешката дейност, за да бъде успешен, разчита все повече на компютърни програми и разработване на софтуер. Никак не е маловажен и фактът, че програмирането е свързано с логическо мислене. Развитието на тези две умения в комбинация ще даде добър старт на детето Ви. Според последни данни най-добре заплатените професиите са на компютърните специалисти. Не е маловажен е и фактът, че тези професии са толкова разнообразни и разнородни, че удовлетворяват нуждата на човек да работи нещо, което му е интересно, интригува го и го вълнува, позволява му да сбъдне детската си мечта. Някои деца предпочитат да се насочат към разработването на игри, други насочват вниманието си към разработката на мобилни приложения, някои развиват таланта си за рисуване, като създават уникални по рода си дизайни на интернет страници и още много други. Може да се каже, че светът на програмирането е необятен.

Затова е много важно още в ранна детска възраст да засадим първите семена, чиито плодове децата ни ще пожънат сами. Нека да им покажем, че работата не е само място, на което отиваш, за да изкараш пари за прехраната си. С работата може да се забавляваш, да създаваш, да твориш. Хобито може да се превърне в доста доходоносна работа.

Ако имате съмнения, че детето ви ще се справи с програмирането – не се притеснявайте. Изпробвайте нашите промоционални безплатни курсове по програмиране за деца, за да се убедите, че програмирането може да бъде лесно и забавно!